Hvorfor velge en utdanning som personlig trener


personlig trener

Det er mange grunner til å velge en utdannelse som personlig trener. Men det krever en del motivasjon og innsats, så man bør være motivert til denne typen jobb.

Trening er en livsstil

Trening er en livsstil. Er man veldig glad i å trene, er gjerne livet fokusert rundt det. Skal man trene effektivt for å utvikle en spesielt bra kondisjon, styrke eller muskulatur, så oppnår man ikke det ved å trene 30 minutter hver dag. Det krever en god del av utøverne, og tar spesielt mye tid. Denne tiden har man ikke om man har et utall av andre interesser. Har man en slik interesse for trening at man legger inn flere timer hver dag for å trene, og man ønsker ikke å ha det noe annerledes, da kan det være en fordel å utdanne seg til en jobb som lar en fokusere på trening. Ønsker du at trening skal fortsette å være hverdagen din, er dette en bra løsning.

Trives med trening

Man må trives med trening om man skal gå gjennom en utdannelse fokusert på det, i tillegg til at man skal jobbe med det i mange år etterpå. Tar man utdannelsen som personlig trener, bør man være bestemt på at dette er noe man ønsker å gjøre. Det tar mye tid, og å fortsette å legge inn den treningen som trengs for å ivareta den fysiske formen det er en fordel å ha som personlig trener, krever gjerne noen timer hver dag. Man bør også være glad i å trene andre. Det er ikke hver dag man får de perfekte kundene. Noen kunder kan være vanskelige, og da kan man få dager som ikke er like perfekte.

Liker å omgås andre som trener

Det er viktig at man liker å omgås andre som trener. Jobben som personlig trener er en sosial jobb. Man kan ikke gjemme seg vekk bak en kontorpult på en dårlig dag. Man må like folk og det er en fordel om folk liker deg. Har man valgt utdanning som personlig trener, og oppdager at man ikke liker mennesker, så kan det være at man har havnet i feil yrke. Du må jobbe med mennesker som personlig trener, og det bør du være forberedt på allerede før du velger å ta en utdannelse i den retningen. Det er vanskelig å finne en rolle for en personlig trener som ikke innebærer å omgås folk.

personlig trener

Selvstendig næringsdrivende eller ansatt?

Ønsker man å være selvstendig næringsdrivende eller ansatt? Etter man har jobbet en stund som ansatt og fått en del kontakter, kan man vurdere om man vil begi seg ut på å tilby sine tjenester direkte til kundene. Om man vil tilby tjenestene direkte til kunder, private eller firmaer, så kan det være en fordel å gjøre det som selvstendig næringsdrivende. Det kan nok være mulig å finne firmaer som ansetter, men sjansen er større for å finne arbeid som freelancer. Dette er noe man må vurdere når man skal bestemme seg for hvordan man vil jobbe som personlig trener. Som ansatt kan du konsentrere deg mer om trening og mindre om firmarelaterte utfordringer, men noen vil også synes det er moro å i tillegg ta på seg utfordringen med å drive eget firma. Man får en del frihet ved å drive eget firma, og må ikke svare til en grinete sjef, men man får også alle bekymringene selv. Har du lite kunder, er det du selv som må gå ut å finne nye kunder. Man kan ikke bare sette seg tilbake å håpe at det skal løse seg selv.