Rulleskøyter som trening i sommer


Rulleskøyter

Sommeren er kommet og selv om ikke den store varmen har nådd oss enda, så er tiden inne for å komme seg utendørs for mosjon og for å nyte frisk luft. Et par rulleskøyter er god motivasjon for å mosjonere litt enten man bor i byen eller man har bosatt seg i mer landlige omgivelser.

Det finnes mange alternativer for hva slags mosjon man kan delta i. Enten man velger å spille hockey med kompiser eller man liker å ta seg treningsturer på egenhånd, så er det en ypperlig måte for å komme seg ut når været tillater det, og man ender opp med å komme i form i tillegg. Hvis man er aktiv idrettsutøver i forhold til vintersport, så er rulleskøyter et godt alternativ for å holde seg i form utenfor sesongen.

Hvis man finner ut at rulleskøytene er en del slitte når man finner dem frem for å komme i gang med sommersesongen, så kan det være på tide med et nytt par. Noen typer rulleskøyter kan man også velge å bytte ut deler på for at de igjen skal bli like gode som nye. Riktig type rulleskøyter er en fordel slik at man får mest mulig ut av mosjonen eller av treningsøkta. Hvis man benytter gamle rulleskøyter av billigste type når man spiller hockey i høyt tempo, så kan man risikere at rulleskøytene ikke tåler belastningen, som igjen kan forårsake skader eller at det ikke er like behagelig å bruke rulleskøytene.

Ta deg heller råd til et nytt par rulleskøyter dersom de du har ikke er egnet for det du skal bruke dem til, så blir du mer motivert til å fortsette å benytte dem. Med et godt par rulleskøyter, så har du det du trenger i lang tid fremover.

På tur med rulleskøyter med venner

Rulleskøyter er ikke bare noe man benytter for treningsøkter eller for å spille hockeykamper, men man kan også benytte dem for å dra på en lengre mosjonstur med venner. Kle dere etter været, finn frem en ryggsekk med drikke og litt niste for en pause en gang i blant, og dette kan være målet for en søndagstur hvor man tilbringer dagen sammen med venner.

Rulleskøyter

Man behøver ikke holde maks tempo for med rulleskøyter, men kan tilpasse akkurat slik at turen blir behagelig for alle. Enten man ønsker en tøff treningsøkt ut av en tur med venner, eller at man går litt og hviler mye, så er dette en perfekt måte å tilbringe en sommerdag på. Pauser kan være like viktig som mosjon slik at man ikke mister motivasjonen i forhold til å fortsette å trene eller å mosjonere.

Nordic skates

En unik treningsform for Skandinavia er rulleskøyter med staver. Når man skal benytte rulleskøyter på denne måten, så benytter man ofte såkalte Nordic skates. Disse er tilpasset bevegelsesmønsteret man bruker når man går med staver. Med den rette varianten, så kan rulleskøyter fungere som en metode for å trene for skiløpere, men det kan også være for deg som gjerne vil ha staver for litt ekstra balanse.

Med rulleskøyter er du ikke begrenset til kun en type trening, men du kan variere treningsformen akkurat slik du ønsker det. Trening med staver er bra for å trene flere muskelgrupper, men det passer også for skiløpere som ønsker å være klare for den nye sesongen når snøen kommer tilbake. Som mosjonist er dette en enda bedre treningsform enn hva du oppnår med kun rulleskøyter, men man får også god aerobisk trening uten å bruke staver hvis man foretrekker det.

Det er opp til deg hvordan du trener eller mosjonerer med rulleskøyter, men du bør velge skøytene som passer for den bruken du benytter dem til.

Utvid hockeysesongen med rulleskøyter

For deg som elsker hockey og går inn i en dyp sorg hver gang du må pakke ned skøytene for vinteren, så er rulleskøyter redningen. Mange elsker å samle venner for å spille hockey ved hjelp av rulleskøyter, og det finnes også muligheter for å trene dette for konkurranse.

Så da behøver du ikke pakke vekk hockeykølla bare fordi du pakker ned skøytene etter vinteren, men du kan bare finne frem rulleskøytene og fortsette å møte dine kompiser for en hockeykamp når du måtte ønske det.

Man er ikke lenger bundet til vinter og is for å spille hockey, men kan gjøre dette hele sommerhalvåret også bare man finner frem rulleskøytene. Det er kun din fantasi som setter begrensninger på hva du kan benytte rulleskøyter til.

Inviter venner på retrosamling

Hvis du savner de gode, gamle rulleskøytene du kunne få tak i på 1980-tallet, så trenger du ikke å fortvile. Disse finnes fortsatt å få kjøpt. Med et par retro rulleskøyter, så kan du ta den mentale turen tilbake til 1980 hvor du og dine venner hadde det moro med forskjellige triks og moves dere hadde øvd inn for å imponere alle som så dere.

Det er bare å skaffe et par retro rulleskøyter som passer din smak, og så kan du sette i gang å øve inn alle de spennende og imponerende moves-ene som du hadde på 1980-tallet. Når dere er klare, så kan dere samle venneflokken for retrotreff for å mimre om en svunnen tid hvor det var lettere å lære seg å stå på rulleskøyter da man hadde to sett med hjul å forholde seg til i stedet for en rekke med hjul.

Aktiv i ferien

Når man skal på ferie ønsker noen å bruke hele ferien på en strandstol et sted hvor solen aldri går ned, men mange ønsker også å delta på forskjellig typer aktivitet mens man er på ferie. For eksempel er det ikke uvanlig hvis man drar på ferie til Los Angeles i USA at man tar turen nedover boardwalken på rulleskøyter.

Denne boardwalken strekker seg fra Santa Monica Beach og helt inn til sentrumsstrendene, og man kan derfor ta en fin tur med nødvendige pauser nedover hele Los Angeles-kysten hvis man ønsker det. På steder som dette er det alltid noe spennende å oppleve, og selv om man leier rulleskøytene for dagen, så er det ikke sikkert man ønsker å levere dem tilbake før ferien er over. En aktiv ferie føles bra, spesielt hvis man jobber på kontor og sitter på en stol hver dag fra man kommer på jobb til man drar.

Sommeren er tid for konkurranser på rulleskøyter

Det er også mulig å trene for å delta på konkurranser på rulleskøyter. Det vil variere hvilke typer konkurranser som arrangeres i forhold til hvor man bor, men i noen tilfeller vil man kunne delta på alt fra hockeyturneringer på rulleskøyter til løp hvor det er om å gjøre å komme seg raskest i mål. For deg som elsker litt konkurranse, i tillegg til fart og spenning, så er det en fordel å finne konkurranser på rulleskøyter som arrangeres i nærheten av deg.

For å finne ut hva som arrangeres, så kan man kontakte Norges skøyteforbund. Dette er en voksende idrett i Norge, men ikke utbredt til alle byer enda. Men det kommer, så hvis du ønsker å konkurrere på rulleskøyter, så er det bare å sette i gang å trene. Innen formen og teknikken er på topp så vil du kunne delta sammen med andre innen din genre, eller du kan ta turen til steder hvor din gren arrangeres.

Rulleskøyter gir stor verdi for alle som velger å prøve, enten man vil bruke dem for litt mosjon eller for aktiv trening og konkurranser. Med de rette skøytene vil du oppleve at dette er en glimrende form for mosjon.