Fettsuging er en populær metode for figurforming av magen


Fettsuging

Fettsuging og fettfjerning går stort sett ut på å fjerne fettceller fra uønskede steder på kroppen. Et av de meste vanligste stedene på kroppen er magen. Dette gjelder faktisk både for menn og kvinner. Magen er også et sted på kroppen man kan regne med å oppnå et godt resultat. Effekten er god fordi huden trekker seg fint sammen etter at man har fjernet ønsket mengde fettceller.

Har man strekkmerker etter graviditeter er man kanskje usikker på hvordan huden vil reagere når fett fjernes under huden. Huden er i dette området svært tilpasningsdyktig og resultatet blir som regel bra.

Dette gjelder også for menn som har strekkmerker i huden på grunn av overvekt. Noen ganger går man inn og samtidig gjør korrigeringer. Buk-plastikk, kan være anbefalt hvis man fjerner store mengder fettceller og man får for mye overskuddshud som ikke kan trekke seg sammen.

Vær smart ved valg av klinikk

Har man kommet så langt i prosessen at man har bestemt seg for fettsuging, må man bestemme seg for hvor man skal få det gjort. Her i Norge har vi et utvalg klinikker med gode spesialister inne fettsuging. Man kan enkelt sjekke hos Legeforeningen om kirurgen er godkjent slik at man er trygg og er sikker på å få riktig behandling.

figurforming av magen

Man anbefales ikke å gjøre slike operasjoner i utlandet av flere grunner. Det kan virke som en enkel ting å få gjort, men det kreves både forarbeid og planlegging i forkant, samt tid til å komme seg til hektene i etterkant. Det er et kirurgisk inngrep og man skal ta mulige bivirkninger og komplikasjoner på alvor. Dialogen man har med kirurgen vil også komme til å påvirke resultatet. Det er derfor viktig å tenke på at enkle ting som språket kan være årsak til misforståelser hvis man gjør dette i utlandet.

Ikke rett til sykemelding

Siden fettsuging er et kosmetisk inngrep, har man derfor ikke rett på sykemelding. Det er heldigvis en ganske grei og kort postoperativ periode slik at man som regel ikke trenger langt sykefravær.

fettsuging er et kosmetisk inngrep

Som regel trenger man kun et par dager, men man skal derimot vente ca. halvannen måned før man fortsetter med fysisk aktivitet som trening. Selve inngrepet tar ikke mer enn en time eller to. Tiden avhenger av hvor mye og om man fjerner fra flere områder. Man kan reise hjem samme dag,

Alternativt til fettsuging

Alternativt til fettsuging

  • Innvendig ultralyd. Fettcellene smeltes og suges ut som ved fettsuging. Dette er en behandlingsmåte som kan være god for områder hvor man for eksempel tidligere har foretatt fettsuging og hvor bindevevet er blitt hardt.
  • Utvendig ultralyd. Dette er en enkel metode som virke som den letteste og, men er dessverre ikke en metode som gir gode resultater.
  • Man sprøyter inn et stoff som skal løse opp fettet i det området man ønsker å fjerne fettceller fra. Dette er ikke en særlig populær og utbredt behandling, og den er ikke godkjent her i landet. Behandlingen er heller ikke anbefalt å foreta i utlandet siden den må gjentas flere ganger for å ha noen effekt.