Hvor mye sparer man ved å kjøpe bildeler på nett?


Det er noen ting jeg er skeptisk til å kjøpe på nett. Som regel kommer de i to kategorier:

1. Ting som kan være vanskelig å bytte/returnere.
2. Store ting.

Bildeler havner som regel inn i kategori nummer to. Hvis man kjøper en kufanger på nett, så veier den helt sikkert godt over 20 kilo. Og hvis man da skal drasse den til og fra butikken/postkontoret, så blir det litt stress.

Trodde jeg. Helt til jeg begynte å se på hvor mye man faktisk kunne spare på å kjøpe bildeler på nett.

Hvilke nettbutikker er de beste?

nettbutikker

Selv har jeg bare brukt to stykker: Skruvat og Eurodel. Begge to er meget solide og har egentlig gitt meg det jeg vil ha:

  1. Godt vareutvalg.
  2. Hyggelig kundeservice.
  3. Kjapp frakt.
  4. Lager i Norge.

Men jeg vet også at det finnes mange andre nettbutikker der ute som fortjener en sjanse. Har også sett at det kjente nettstedet Bilduden har laget en oversikt som de har kalt “bildeler på nett”. Her ser man en oversikt over alle de store norske nettbutikkene som har blitt kvalitetssikret.

Hvilke nettsteder bør man sjekke for å se andres anmeldelser?

Jeg legger veldig ofte vekt på anmeldelser før jeg skal kjøpe noe på nett. Det finnes ikke noe ærligere enn gamle kunder.

Trustpilot

Problemet kan være at det ofte er de sure kundene som gir lyd fra seg. Men veldig ofte pleier det å være en OK fordeling mellom sinte og fornøyde kunder. Det er med på å hjelpe potensielle kunder med å se både fordeler og ulemper FØR de gjennomfører et kjøp.

1. Trustpilot

Den danske nettgiganten Trustpilot har slått seg stort opp på brukeranmeldelser. Plattformen fungerer som en åpen linje mellom tidligere og potensielle kunder. Det gjelder hotell, nettbutikker, restauranter og fysiske butikker.

Nettside: Trustpilot.no

2. Facebook

Hvis man går inn på Facebook-sidene til de ulike nettbutikkene som selger bildeler, så ser man kjapt hvordan ståa er. Er det mange klager og sinte kunder, så ville jeg holdt meg unna.

Link: Facebook.

3. Diverse diskusjonsfora

Det er også mulig å finne erfaringer fra ekte folk på diverse diskusjonsfora. Mange av foraene døde den dagen Twitter ble stort i Norge. Men det er for eksempel mange som fortsatt holder stand – blant annet Kvinneguiden.no.